fbpx

Újra jazz szól a Háló Klubban is

2021. máj. 31.

Gyárfás István és Antal Tibor különleges duójával kezdi élő koncertjeit a Háló Jazz Klub. Schön György programajánlóját olvashatják.  (a szerk.)

A Háló Jazz Klub minden hónap második keddjén tartja zenés összejöveteleit, immár 12. éve. Művészeti vezetője a kezdetek óta Deseő Csaba jazz hegedűművész, szervezőtársa Schön György. A klub különlegessége, hogy a zenei részen felül van egy beszélgetős blokk is. A belvárosi, Semmelweis u. 4. alatt található, utcára nyíló helység (Háló Közösségi és Kulturális Központ - S4) a koncertek harmadik, most már állandónak mondható helyszíne. A jazz esteken kívül klasszikus zenei esteket, táncházat, népzenei dúdolót, különböző közéleti és ismeretterjesztő előadásokat, színi előadásokat, családos- gyermek- és más közösségi programokat is szervez itt a Háló Egyesület. Itt működik a fotós berkekben ismert, minden hétköznap délután nyitva tartó Kolta Galéria is.  A jazz sorozatban a magyar jazzélet élvonalbeli képviselői lépnek fel.

 

A 113. klubesten egy vonó - egy pengető, két remek zenész, egy fedél alatt lépnek fel. Tíz húron pendülnek. Antal Tibor, Deseő Csaba tanítványa, az első klubestünk fellépője volt (2008. októberében). Gyárfás István - Gyafi számos alkalommal, különböző formációkban lépett fel nálunk. Azt is lehet mondani róla, hogy az egyik leghálósabb zenész. Ők ketten nagyon ritkán hallhatók együtt. 

 

Antal Tibor - hegedű
Gyárfás István – gitár

 

Sorozatszerkesztő, művészeti vezető: Deseő Csaba hegedűművész. Zene, beszélgetés és találkozás. 

 

A rendezvényen kötelező az oltási igazolvány.

 

Időpont: 2021. június 1., 19:00

Helyszín: 1052 Bp., Semmelweis u. 4.

Belépődíj: 1500 Ft

 

További információ: https://www.facebook.com/events/3960965577352924/

 

És egy elérhető előzmény:
A Háló Jazz Klub 112. - Joe Fritz Trió  2021.január 12-i online klubestjének többkamerás minőségi felvétele (2021. január 12.) mostantól mindenki számára kiváló minőségben elérhető ITT!  Az együttes tagjai: Fritz József - klarinét, fuvola; Szili Róbert - gitár; Radics József - bőgő. A kitűnő hangulatú koncertről Márton Attila írt beszámolót, ITT olvasható!

 

Fotó: Schön György