fbpx

Az AVL támogatásával idén is jazzfesztivál Érden

2021. augusztus 23.

Érden idén már a 7. Jazz Fesztivállal örvendeztetik meg a műfaj kedvelőit. Tavaly az NKA és a Köszönjük Magyarország segítségével került megrendezésre ez a zenei seregszemle. Az idei négynapos jazzfesztivál nem jöhetett volna létre a motorok és hajtásláncok fejlesztésével foglalkozó AVL Hungary Kft. nélkül. Rajtuk kívül még két kisebb érdi cég adott anyagi támogatást.

Idén is a legkedveltebb zenekarok érkeznek a négynapos fesztiválra szeptember 9. és 12. között. Fantasztikus programot ígér az idei jazzfesztivál is Érden. A Jazz és irodalommal kezdődik hagyományosan a szeptemberi fesztivál. Dragomán György író és Lantos Zoltán jazzhegedűs előadását hallgathatják meg az Érdre érkezők, mégpedig egy új helyszínen, a februárban elkészült AVL Hungary székházában. Ez a műsor ingyenes, de kötelező a regisztráció.

Pénteken a város egyik eldugott nevezetességébe költözik a fesztivál, a Magyar Földrajzi Múzeum ősfás kertjébe (a főtér mellett), ahol egy árkádos épület ad otthont hétvégére a koncerteknek. Dresch Quartet 7 órakor lép színpadra, ahol a tavasszal megjelent Árnyékban c. lemezét mutatja be élőben. A helyi és hazai közönség egyik kedvencének számító formáció már az első évben is fellépett Érden. A mesterfúvós Dresch Mihály együttesében a zseniális cimbalmos, Lukács Miklós játszik, a bőgős Gyányi Marcellel és a dobos Csízi Lacival a ritmusszekcióban.

Szombaton már két koncertre várják a jazz-zene kedvelőit, méghozzá nem is akármilyenre. László Attila legújabb héttagú zenekara még egy új átdolgozást is visz Érdre a közkedvelt, lassan standarddé váló, ritmikus és dinamikus László Attila kompozíciók mellé. A zenekarában a ritmusszekciót most is a basszusgitáros Lattmann Béla és vendégük, a világhírű dobos, Borlai Gergő adja, a zongoránál Nagy János, a három fúvós pedig Pecze Balázs trombitán, Soso Lakatos Sándor szaxofonon és Csapó Krisztián harsonán lesz.
Előttük 17:30-kor a László Attila Fusion Circusban szaxofonozó Soso Lakatos Sándor kvartettje mutatkozik be. A zenekar tagjai között a két Egri János is helyet foglal, a fiatalabb Egri Jr. a zongoránál, az idősebb Egri János pedig bőgőn, a ritmusszekciót Lakatos Pecek Andris egészíti ki.

Vasárnap Berki Tamás 75. születésnapi koncertjére várják a jazz imádóit. Berki már több mint 50 éve meghatározó egyénisége a magyar jazzéletnek. Az énekes előadása gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt ajánlott. A profizmusa mellett, rendkívül szórakoztató személyiségével varázsolja el a közönséget. Berki Tomi ezen az estén különleges formációval debütál Érden. Nagy János zongorista triója fogja kísérni az énekest. A zenekar másik két tagja hegedűn Frankie Látó, dobon Joubert Flóra.
Előttük 17:30-kor idén is lehetősége van egy egyetemistákból álló zenekarnak bemutatkoznia. A Zeneakadémia Jazz Tanszékének másodéves hallgatója, Orbay Lilla énekesnő új csapata lép fel, amelyben az Érden már negyedszer fellépő Oláh Kálmán Jr. szaxofonozik, a martonvásári Fábry Adonisz dobol, a Snétberger Tehetségközpontban kitűnt Horváth Zsolt zongorázik és Pál Gábor basszusgitározik.  

Az AVL-Érdi Jazz Fesztivált az Érd Médiacentrum rendezi.

Várnak mindenkit szeretettel a busszal és vonattal, még Budapestről is csak 19 perc alatt megközelíthető városban, szeptember 9-12. között.

Jegyek: https://www.jegy.hu/pfsearch?q=AVL

 

További információ: https://erdijazzfesztival.hu/

 

Fotó: Irk Réka

 

 

 

 

Jazz koncertek - Jazz Concerts in Hungary

H K Sze Cs P Szo V
23
Dátum : 2024. márc. 23.
© 2019-24 MagyarJazz / Jazz.hu szakmai jazzportál, szeretett műfajunk, a JAZZ szolgálatában. All Rights Reserved. • Készítette és kiadásért felelős személy: Irk Réka • Kiadó: Jazzponthu Kulturális Alapítvány • 1122 Budapest, Maros u. 28. • Adószám: 19345684-1-43
Az alapítványnak adományt az alábbi bankszámlára köszönettel fogadjuk: 10700770-73692180-51100005