fbpx

Hangfoglaló Program nyertesei között nincs jazz-zenekar

2021. december 28.

Idén is kihirdették az NKA Hangfoglaló Program nyerteseit, akik a 2022-es évben már 2,5 millió forinttal gazdálkodhatnak egy éven keresztül, hogy befuttassák zenekarukat.

Az idei kiemeltek között nem nagyon találunk jazz-zenekarokat, csak ha mindenáron keresünk. Leginkább Nagy Ábel zongorista - akivel tavaly készült interjú - a legesélyesebb, hogy jazz is fog szólni a megjelenő albumán. Ám ő inkább a rock zenébe sorolja ezt a zenekarát.

Rajtuk kívül jazzt felfedezni a Kellene Kis Kert (hegedű, nagybőgő, cajon, gitár) zenekar néhány dalában lehetséges, bár inkább világzenei klippek találhatók tőlük a legnagyobb közösségi videómegosztón. Ők ezt a megnevezést használják a zenéjükre: funky-gipsy-acid jazz, és még hozzátehetjük, hogy népzene, ahogy majd’ mindegyik programba választott zenekar zenéjéhez.

Van még egy trió, akik nyertek, és a tagok között két ismerős jazz-zenész is található, mégpedig ifj. Tóth István (gitár) és Csízi László (dob). Ám a zene, amit az énekesnő előad popkategóriába tartozik.

Nem kaptunk arról információt, hogy egyáltalán jelentkeztek-e a programba jazz-zenekarok, de idén csak a remény van meg arra, hogy Nagy Ábel, aki Bécsben folytatja tanulmányait, egy kis jazzt is bele fog csempészni új szerzeményeibe.

 

A kiválasztott zenekaroknak gratulálunk:

A Csajod, az ABEL marton nagy's COSMOS BAND, boebeck, a Damara, a Doggos, az egy5egy Zenekar, a GranCanada, a HOCUSPONY, a Hűvös, a Kellene Kis Kert, Konkoi, kristoaf, a LAIHO, a Lanou, LUCA, a Pandóra Projekt, az SFV Official, a The Swamp Creatures, a YEWO, és a Zakar

 

Kapcsolódó cikk:  Hangfoglaló program idei győztesei – interjú Sebestyén Patrikkal

Hangfoglaló program idei győztesei – interjú Rafael Márioval

 

 

 

© 2019-24 MagyarJazz / Jazz.hu szakmai jazzportál, szeretett műfajunk, a JAZZ szolgálatában. All Rights Reserved. • Készítette és kiadásért felelős személy: Irk Réka • Kiadó: Jazzponthu Kulturális Alapítvány • 1122 Budapest, Maros u. 28. • Adószám: 19345684-1-43
Az alapítványnak adományt az alábbi bankszámlára köszönettel fogadjuk: 10700770-73692180-51100005