fbpx

Jazz koncertek - Jazz Concerts in Hungary

H K Sze Cs P Szo V
17
18
19
24
25
26
31

Duókoncerttel ünnepelnek Nagykanizsán a Nemzetközi Jazznapon

2021. április 21.

Nagykanizsa városa idén is jelen lesz a Nemzetközi Jazznap hazai programjában. Magyarország 2014-ben csatlakozott ehhez a hat kontinensre kiterjedő programsorozathoz. Az UNESCO, a Herbie Hancock Institue of Jazz és a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) által támogatott rendezvényeket idén a Budapest Jazz Club koordinálja.

A magyarországi jazz események központja idén is Budapest lesz. A fővárosi helyszíneken kívül Debrecenben, Nagykanizsán és Pécsen is várják a jazz iránt érdeklődőket.
A tavaly kialakult helyzet miatt idén is virtuális térben tartják a programokat.
Az online közvetítések április 28. - április 30-ig lesznek láthatók a Facebookon és a youtube.comon.

Nagykanizsán a duókoncert fellépői a Londonban élő Gayer Mátyás (zongora) és a Bécsben élő Hofecker Dániel (trombita, szárnykürt) lesznek. A fiatal jazz generációhoz tartozó tehetséges zenészek sok hazai és nemzetközi sikert mondhatnak magukénak. Összeköti őket a barátság, a Graz-i Művészeti Egyetemen folytatott tanulmányok és a közös fellépések. Ez a formáció tavaly nagy sikerrel debütált Nagykanizsán és most lehetőség nyílik arra, hogy az internet segítségével még többen megismerjék őket.

Egyórás koncertjüket a Kanizsai Kulturális Központ szervezésében április 29-én 19 órától közvetítik (https://hu-hu.facebook.com/events/506620683686434/).

https://www.youtube.com/watch?v=HVYZw_rbd9s

A jazznap.hu oldalon további információk találhatók a magyarországi programokról.

 

Minden koncert itt lesz látható: https://www.facebook.com/JazzNap

 

Fotó: Halász Gyula