fbpx

Jazz koncertek - Jazz Concerts in Hungary

H K Sze Cs P Szo V

Harmónia Jazzműhely bemutatja: Modern Art Orchestra / online koncert

2021. március 05.

A HARMÓNIA JAZZMŰHELY a Budapest Jazz Clubban március 5-én, PÉNTEKEN 17 órai kezdettel bemutatja ONLINE koncert: Modern Art Orchestra

A koncertet itt fogjuk közvetíteni / streaming:

https://www.facebook.com/HarmoniaJazzmuhely/videos/419603562470424

 

 

 

A JÁRVÁNY SÚLYOSBODIK, DE A ZENÉT NEM HAGYJUK MEGHALNI!
A HARMÓNIA JAZZMŰHELY a Budapest Jazz Clubból
MÁRCIUS 6-én, PÉNTEKEN
17.00  órai KEZDETTEL  az
Modern Art Orchestra koncerttel  
SAJÁT OTTHONUKBAN ÉS ÉLŐBEN örvendezteti meg a jazzkedvelőket
A HARMÓNIA JAZZMŰHELY ALAPÍTVÁNY FACEBOOK OLDALÁN, AHONNAN A KONCERT KÉSŐBB IS VISSZAJÁTSZHATÓ (A RÉSZLETEKÉRT ÉRDEMES A KÖZLEMÉNY VÉGÉT IS ELOLVASNI)

THE HARMONIA JAZZ WORKSHOP
at the Budapest Jazz Club
WITH A KICK-OFF AT 18.00 GMT
ON FRIDAY, 5th MARCH 2021
WILL BRING TO YOUR OWN HOME THE 
Modern Art Orchestra

Nemzetközi viszonylatban is ez az egyik legjobb és legeredetibb big band, amelyet az elmúlt 10-15 évben hallottam! (ehhez kénytelen vagyok nevesíteni magam: Pallai Péter) Fókuszában a kortárs, elsősorban magyar jazz szerzemények bemutatása áll. A MAO-ban együtt játszanak az új (Subicz Gábor, Bögöthy Ádám, Csízi László, Korb Attila) és a közép generáció (Fekete-Kovács Kornél, Bacsó Kristóf, Ávéd János, Cseke Gábor, – a lista egyik esetben sem teljes!) legjobbjai. A zenekart olyan erős művészegyéniségek alkotják, akik közös látásmóddal haladnak az együttes céljai felé, sokan közülük maguk is zenekarvezetők, rendszeresen komponálnak, hangszerelnek. A hagyományos big band felállással összeegyeztethető, de megszólalásában teljesen egyedi formációt alkotnak. A stíluskellékek közül kiemelendő, hogy a modern jazzben szokatlan hangszerek is bekerültek a zenekarba. Külön köszönet illeti a zenekar vezetőjét és lelkét, a trombitás, szárnykürtös, hangszerelő és komponista Fekete Kovács Kornélt azért a jóformán hősies munkáért, amellyel ezt a csapatot összehozta, összetartja és diadalról diadalra viszi. Minden fellépésük élmény.

 

Even by international standards, this is one of the best and most original big bands I’ve heard int he last 10-15 years! It specializes on introducing original scores by Hungarian composers. The band unites the cream of Hungary’s new and middle generation of jazzmen. All of them are strong personalities, quite a few of them lead their own bands as well as compose and arrange their own music. The conventional big band set-up is augmented by instruments unusual in modern jazz and the sound is refreshingly different without it being outrageous. A vote of thanks to their leader: trumpeter and fluegelhorn player, arranger and composer Kornel Fekete-Kovacs for the heroic and inspired effort of getting and keeping together this great band which is always massive fun to listen to!

 

BELÉPŐJEGY NINCS, MERT A VERŐLEÁNYOK KARANTÉNBAN VANNAK. 

AKIK MEGTEHETIK ÉS SZERETNÉNEK SEGÍTENI A JÁRVÁNY MIATT LEHETETLEN HELYZETBE KERÜLT ZENÉSZEINKEN,  UTALHATNAK TETSZÉS SZERINTI ÖSSZEGET AZ ALÁBBI SZÁMLÁRA, DE A MEGJEGYZÉS ROVATBA FELTÉTLENÜL ÍRJÁK ODA: "ADOMÁNY XY ZENÉSZNEK 2020.(hónap).(nap)-ján ADOTT KARANTÉNKONCERTJÉÉRT".

HARMÓNIA MŰHELY ALAPÍTVÁNY
1136 BUDAPEST, HOLLÁN ERNŐ U.7.
Bank: MKB BANK ZRT
Bankszámla száma: 10300002-10442960-49020012

A koncert élőben nézhető a Harmónia Jazzműhely Facebook oldalán / watch the concert here:
https://hu-hu.facebook.com/HarmoniaJazzmuhely

Valamint közvetítjük a MagyarJazz weboldalán is / and  those who don’t like Facebook, at:
https://magyarjazz.hu

 

 

Fotó: MAO