fbpx

Jan Garbarek Budapestre jön novemberben // Garbarek koncert elmarad!

2021. november 08.

Novemberben már jöttek és még jönnek sztárok Budapestre.



Richard Bona telt házas koncerttel indította ezt a hónapot, de még vár a közönségre pár nagyszabású előadás a budai oldalon a GetCloser szervezésében.

November 10-én, szerdán a skandináv Rymden érkezik. Ők a svéd Esbjörn Svensson Trio(e.s.t.) zenekar tagjai voltak, plusz egy norvég zongorista, Bugge Wesseltoft csatlakozott hozzájuk.

A skandináv zenét hozzák magukkal, ami dinamikus, eredeti,  ugyanakkor éteri, melankolikus, a skandináv filmekben is használt noir jegyekkel.

November 10., 20 óra, MoMKult

Bugge Wesseltoft – zongora, billentyűs hangszer | Dan Berglund - bőgő | Magnus Öström – dob

https://getcloserconcerts.com/koncert/rymden-2020/

 

 

November 16-án dupla koncert lesz a MomKultban. Először Brian Blade zenekara, a KCB Collective lép fel 19 órakor.
Este 7-kor a kortárs jazz egyik legkiemelkedőbb formációja, a KCB COLLECTIVE játszik, amely bátran nevezhető all-star triónak. A betűk a három  legkeresettebb és legsokoldalúbb zenészt takarják: mégpedig a  a dán Benjamin Koppel szaxofonost, Scott Colley bőgőst és Brian Blade dobost. Jellemző a skandináv jazz magas színvonalára, hogy ezen a fesztiválon is egymást érik az északi jazz muzsikusok.

Contemporary modern jazzt játszik az all-star, virtuóz zenészekből álló trió, melynek tagjai: Benjamin Koppel – szaxofon, Scott Colley – bőgő és Brian Blade - dob.

November 16., 19 és 21 óra, MoMKult

https://getcloserconcerts.com/koncert/koppel-colley-blade-collective-2021

 

 

Ugyanezen a napon 21 órakor pedig egy fiatal trombitás, zeneszerző ad koncertet, Ambrose Akinmusire. Ennek az amerikai szupergroupnak a tagjai még sohasem jártak Magyarországon. A zenekarvezető-trombitás AMBROSE AKINMUSIRE listavezető számos kategóriában otthon és a nemzetközi jazz világában. Társai is az amerikai jazz szcéna  kiemelkedő képviselői: Micah Thomas zongorista és a ritmustandem tagjai, Harish Raghavan bőgős és a doboknál Justin Brown.  

Ambrose Akinmusire – trombita, Micah Thomas – zongora, Harish Raghavan – bőgő, Justin Brown – dobok

https://getcloserconcerts.com/koncert/ambrose-akinmusire-quartet-2021

 

ELMARAD!!!
November 22
-én este 8-kor a Budapest Kongresszusi Központban régi ismerősökkel találkozhatunk. JAN GARBAREK szinte tiszteletbeli hazánkfia, oly’ sokszor élvezhettük remek játékát, de jóformán minden alkalommal más és más zenei projekttel és formációval szerepelt nálunk. De ugyanez mondható el zenekarának dobos-ütőhangszeres világsztár zenészéről, az indiai származású TRILOK GURTUról is. Ő is volt már a GetCloser fesztivál vendége, mégpedig 2016-ban, az első jazzünnepen, Paolo Fresu és Omar Sosa társaságában szerepelt.

Jan Garbarek - szaxofon, Rainer Brüninghaus - zongora, Yuri Daniel - basszusgitár és Trilok Gurtu - dob, ütőhangszerek

November 22., 20 óra, Kongresszusi Központ

https://getcloserconcerts.com/koncert/jan-garbarek-group-feat-trilok-gurtu-2021

 Erre a koncertre már alig van jegy!

 

 Fotó: Gramofon archívum

 

Jazz koncertek - Jazz Concerts in Hungary

H K Sze Cs P Szo V
23
Dátum : 2024. márc. 23.
© 2019-24 MagyarJazz / Jazz.hu szakmai jazzportál, szeretett műfajunk, a JAZZ szolgálatában. All Rights Reserved. • Készítette és kiadásért felelős személy: Irk Réka • Kiadó: Jazzponthu Kulturális Alapítvány • 1122 Budapest, Maros u. 28. • Adószám: 19345684-1-43
Az alapítványnak adományt az alábbi bankszámlára köszönettel fogadjuk: 10700770-73692180-51100005