fbpx

Petíció a Budapest Jazz Clubbért – így segíthetsz

2023. június 28.

A Budapest Jazz Club életben tartásáért petíció indult. Az aláírásával, kedves olvasónk is támogatni tudja a magyar kulturális élet egyik legfontosabb jazzhelyszínét.

Petíció a BJC-ért

Frissítés: Karácsony Gergely főpolgármester úr kiadott a Facebook oldalán egy nyilatkozatot, amiben támogatásáról biztosította a BJC-t, mind pénzbeli, mind az idei évre elengedett bérleti díjjal.

A Fővárosi Közgyűlés ma javaslatomra rendkívüli, plusz tízmillió forint támogatást nyújtott a Budapest Jazz Clubnak. A klub így újra kinyithat és az idei évben ingyen használhatja a fővárosi tulajdonban lévő székhelyét. Ennél többet sajnos nem tudunk adni, rengeteg támogatásra szoruló kulturális műhely van, amelynek még ennyi támogatás sem jutott. Ugyanakkor azt felháborítónak tartom, hogy a klub vezetése azt a hamis látszatot keltette, hogy a pénzügyi problémáit a főváros okozta. Holott a valódi probléma az, hogy sok más értékes előadó-művészeti műhelyhez hasonlóan idén semmilyen támogatást nem kaptak a kulturális minisztériumtól. Mi megléptük amit lehetett, most a kormányon a sor.

 

A Budapest Jazz Club a Magyar Jazz Szövetséggel közösen megfogalmazott egy petíciót Karácsony Gergelynek, Budapest főpolgármesterének címezve, amiben kérik a központi szerepet betöltő kulturális intézmény újbóli megnyitását és a bérleti szerződés rendezését.

Amennyiben egyetért az írással, kérjük, mielőbb csatlakozzon az aláírókhoz.

 

IDE kattintson:

https://www.peticiok.com/peticio_a_budapest_jazz_club_ujranyitasaert_nyilt_level_karacsony_gergely_fpolgarmester_urnak

 

 

Kapcsolódó cikk: Bajban van a Budapest Jazz Club, segítségre szorul

 

Fotó: Irk Réka

 

 

 

© 2019-24 MagyarJazz / Jazz.hu szakmai jazzportál, szeretett műfajunk, a JAZZ szolgálatában. All Rights Reserved. • Készítette és kiadásért felelős személy: Irk Réka • Kiadó: Jazzponthu Kulturális Alapítvány • 1122 Budapest, Maros u. 28. • Adószám: 19345684-1-43
Az alapítványnak adományt az alábbi bankszámlára köszönettel fogadjuk: 10700770-73692180-51100005