fbpx

Fiatalok figyelem!

2023. július 06.

Két felhívás érkezett fiataloknak.

Müpa jazz tehetségbörzéjére várják a fiatal zenekarok jelentkezését.

2024. február 16. és 18. között rendezik meg a közép-európai régió egyik legjelentősebb zenei tehetségbörzéjét. A Jazz Showcase legfontosabb célja felhívni a figyelmet a pályájuk elején járó, kimagasló tehetségű előadókra.
A hat legígéretesebb formáció kiválasztása idén megújult szabályrendszer szerint történik, a pályázatok benyújtására szeptember 24-éig van lehetőség.

Nemzetiség: A pályázaton indulhat minden, magát magyarnak valló személy.
Maximális életkor: A pályázatra olyanok jelentkezését várjuk, akik 2024. február 29. napjáig még nem töltik be a 30. életévüket. Három- vagy többtagú formáció esetében a formáció 1 tagja lehet ennél idősebb (maximum 40 éves) a fenti dátumig.
Korábbi Jazz Showcase-részvétel: Korábbi Jazz Showcase-fellépők (teljes zenekarok, illetve zenekarvezetők) nem nevezhetnek, a zenekari tagok között (ide nem értve a zenekarvezetőket) a korábbi Jazz Showcase-felálláshoz képest maximum 50%-os átfedés lehetséges.
Angol nyelvtudás: Minden zenekar esetében elvárás, hogy legalább egy tagja megfelelő angol nyelvtudással rendelkezzen a beszéd és a szövegértés terén, mivel a zenekarok fellépésén kívánalom az angol nyelven való konferálás, valamint a zsűriértékelések is angol nyelven zajlanak.

Műfaj: Pályázatot benyújtani a jazz műfajában lehetséges, ezen belül azonban nincs további megkötés. Az előválogató zsűri fenntartja a jogot arra, hogy a stiláris követelményeknek való megfelelést értékelje, és ennek megfelelően a részvételi lehetőség tekintetében döntést hozzon.

A jelentkezés ingyenes.

A pályázati anyagot e-mailben várják a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.

További információ: https://mupa.hu/f/1e/ad/Jazz_Showcase_2024_palyazati_kiiras.pdf

 

Internal Compass Nyári Szeminárium

A hatodik alkalommal megrendezett Internal Compass Nyári Szeminárium és Jazz Fesztivál először kerül megrendezésre Budapesten, Magyarországon!

A szeminárium 18 éven felüli, bármilyen háttérrel és szinttel rendelkező zenészeknek szól.

A szemináriumon mesterkurzusok, koncertek, jam sessionök lesznek. Izraelből, Lengyelországból, Szerbiából, az USA-ból érkeznek művészek és diákok.

A Budapesti szeminárium augusztus 14-19. között rendezik meg a Liszt Akadémián és az iF Jazz Caféban.

A regisztráció és a részvételi díj befizetésének határideje: 2023augusztus 1.

További információ: https://www.internalcompassmusic.com/summerjazz23

Jazzfruit versenyre még 10 napig lehet jelentkezni: https://jazz.hu/hirarchivum/2125-jazzverseny-csehorszagban

 

 

 

Fotó: Irk Réka, Interntinal Compass

 

 

 

Jazz koncertek - Jazz Concerts in Hungary

H K Sze Cs P Szo V
© 2019-24 MagyarJazz / Jazz.hu szakmai jazzportál, szeretett műfajunk, a JAZZ szolgálatában. All Rights Reserved. • Készítette és kiadásért felelős személy: Irk Réka • Kiadó: Jazzponthu Kulturális Alapítvány • 1122 Budapest, Maros u. 28. • Adószám: 19345684-1-43
Az alapítványnak adományt az alábbi bankszámlára köszönettel fogadjuk: 10700770-73692180-51100005