fbpx

Gratulálunk Szendőfi Péternek az állami kitüntetéséhez

2023. augusztus 20.

A nyár elején az Artisjustól az év könnyűzeneszerzője díjat kapó dobos, augusztus 18-án vehette át a Magyar Arany Érdemkeresztet.

Szendőfi Péter

Szendőfi Péter a 30 éves Fusio Group vezetője, de dobol a Loop Doctorsban és Kertész Erika vezette E.K. Avenue-ban is.

A Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetéseket az átadóünnepség kezdete előtt az államalapítás és államalapító Szent István király ünnepe alkalmából a Gazdaságfejlesztési Minisztériumban 2023. augusztus 18-án Fónagy János, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára adta át. (forrás: MTI)

 Az Érdemrend fokozatait olyan személyeknek ítélik oda, akik a kultúra, a tudomány, a művészet, továbbá saját szakterületük terén – Magyarország érdekeinek előmozdítása, az egyetemes emberi érdekek gyarapítása érdekében – példamutató tevékenységet folytatnak. A kitüntetéseket minden esetben a köztársasági elnök adományozza a miniszterelnök vagy az adott miniszter felterjesztése és ellenjegyzése mellett. 
Az Érdemrendet és az Érdemkeresztet 1991 óta számos politikai, kulturális, gazdasági vagy sporteredmény elismeréseként adományozták. (forrás: Wikipédia)

 

Gratulálunk minden kitüntetettnek!

 

Fotó: MTI/Lakatos Péter, Gyarmati Balázs

Kapcsolódó cikkek: Fusio Group 30 – interjú Szendőfi Péterrel a kezdetekről és a szülinapi koncertről

 

 

Jazz koncertek - Jazz Concerts in Hungary

H K Sze Cs P Szo V
© 2019-24 MagyarJazz / Jazz.hu szakmai jazzportál, szeretett műfajunk, a JAZZ szolgálatában. All Rights Reserved. • Készítette és kiadásért felelős személy: Irk Réka • Kiadó: Jazzponthu Kulturális Alapítvány • 1122 Budapest, Maros u. 28. • Adószám: 19345684-1-43
Az alapítványnak adományt az alábbi bankszámlára köszönettel fogadjuk: 10700770-73692180-51100005