fbpx

Csillagvizsgáló – videóinterjú az Intergeese-zel

2024. április 09.

Az Intergeese egy éve alakult, idén februárban pedig megnyerte a Müpa tehetségbörze szakmai díját. A trió két tagjával készült izgalmas interjú, sok zenei részlettel.

Intergeese

A trió egyik része a Bartók konziban ismerkedett össze, a másik fele pedig Dresch Mihály koncertjén. Jelenleg ketten a Zeneakadémián tanulnak, egyikük pedig Bázelban. A cimbalmos, Horváth Áron a Zeneakadémia klasszikus cimbalom szakán tanul, a bőgős Mohácsy Lőrinc ugyanott, de a Jazz Tanszéken, a dobos Fekete Zoltán hallgatója a Musikakademie Basel Jazzcampusnak.

Az interjúban Fekete Zoltán nem szerepel, mivel ő épp egy másik zenekar dobosaként hangbeálláson volt.

Mohácsy Lőrinccel és Horváth Áronnal érdekes kérdésekről beszélgettünk, mesélnek a hangszerválasztásról, a közös munkáról, a zene szeretetéről, a zeneszerzésről, azokról a hatásokról, amik őket érik a mindennapokban.

A következő koncert is szóba került, ami az interjúban úgy hangzik el, hogy a Jazzfest Budapest keretein belül májusban lesz a Fonóban, de a szakmai díjnak hála, már áprilisban is hallhatja őket a közönség, mégpedig a Nemzetközi Jazznapon (április 30.), a Müpa színpadán fognak a másik versenygyőztes zenekarral fellépni.

 

Az NKA Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program támogatásával készült.

Fotó: Sztraka Ferenc, Irk Réka

 

Kapcsolódó tartalom: A Müpa Jazz Showcase fődíjasai: Intergeese és a Koncz Kriszta Group

 

 

Jazz koncertek - Jazz Concerts in Hungary

H K Sze Cs P Szo V
© 2019-24 MagyarJazz / Jazz.hu szakmai jazzportál, szeretett műfajunk, a JAZZ szolgálatában. All Rights Reserved. • Készítette és kiadásért felelős személy: Irk Réka • Kiadó: Jazzponthu Kulturális Alapítvány • 1122 Budapest, Maros u. 28. • Adószám: 19345684-1-43
Az alapítványnak adományt az alábbi bankszámlára köszönettel fogadjuk: 10700770-73692180-51100005