fbpx

A kubai, svájci, francia szuper group az iF Jazz Caféban lép fel hétfőn

2023. október 15.

Európai turnéjuk egyik állomásán, az iF Jazz Caféban ad koncertet a Florian Arbenz, Francois Moutin és a Vistel testvérek alkotta kvartett október 16-án, hétfőn. Nagy művészek a kis budapesti klubban adnak felejthetetlen élményt.

Florian Arbenz, Francois Moutin és a Vistel testvérek

Florian Arbenz a European Award of Culture kitüntetettje, nemzetközileg elismert jazzdobos, zeneszerző, zenekarvezető, aki olyan amerikai nagyságokkal, mint Dave Liebmannel és Greg Osbyval közös munkáiról ismert leginkább.
Francois Moutin francia nagybőgős, aki New Yorkban dolgozik, igazi jazzlegenda, Michael Brecker, Joe Lovano, Chris Potter és sok nagy zenész partnere volt már.
A Vistel testvérek: Jorge trombitás és Maikel szaxofonos, kubaiak, akik Európában élnek és a modern jazzt és az afro-kubai hagyományt ötvözik.

2021-ben megjelent lemezük Conversion #4 címen, melyen trióban játszottak, miután a trombitás Jorge Vistel Covid tesztje pozitív lett. Arbenz azóta már a 12. albumánál tart ebben a sorozatban különböző zenészekkel, melyeket a bázeli stúdiójában rögzített.

Jorge Vistel (Kuba): trombita
Maikel Vistel (Kuba): szaxofon
François Moutin: bőgő
Florian Arbenz: dob

Erre lehet számítani tőlük:

 

 

 

 Fotó: iF Café

 

 

 

 

Jazz koncertek - Jazz Concerts in Hungary

H K Sze Cs P Szo V
© 2019-24 MagyarJazz / Jazz.hu szakmai jazzportál, szeretett műfajunk, a JAZZ szolgálatában. All Rights Reserved. • Készítette és kiadásért felelős személy: Irk Réka • Kiadó: Jazzponthu Kulturális Alapítvány • 1122 Budapest, Maros u. 28. • Adószám: 19345684-1-43
Az alapítványnak adományt az alábbi bankszámlára köszönettel fogadjuk: 10700770-73692180-51100005